Video: CCS videndeling


Easy CCS from 3dbyggeri danmark on Vimeo.

3dbyggeri danmark har netop været tilknyttet et Cuneco START-projekt omhandlende implementering af CCS koder, metoder og måleregler, på en konkret byggesag for JJW arkitekter.

Projektet omhandlede en nybygning ifm Katrinedals skolens sporudvidelse på ca. 3.500 m2, og opgaven var at få så mange værdiskabende CCS værktøjer afprøvet på projektet som mulig, og – frem for alt – at skabe et entydigt sammenhæng mellem de forskellige dele i projektmaterialet, i særdeleshed BIM-modellen, tegninger, tilbudsliste og beskrivelserne.

Værktøjerne blev overraskende hurtigt og enkelt implementeret på sagen, og tilførte – ud over den klare sammenhæng – en masse ekstra kvalitetssikring af det udarbejde materiale. Det blev derfor konkluderet fra JJW at implementeringen havet givet mere værdi end de ekstra ressourcer det krævede at andede et nyt kodningssystem på byggesagen.

Så en masse gode erfaringer på dette projekt, men hvorfor holde disse for os selv?

Derfor har vi lavet en lille video som viser hvordan koderne blev brugt i projektet til at binde projektmaterialet sammen. Der blev som sagt også brugt andre CCS værktøjer – såsom måleregler – på projektet, men det må blive senere vi viser en video om dette.

Så CCS behøver ikke være mere kompliceret end som så.

Det viste system kan også virke med andre kodningssystemer end CCS, men det vigtigste er – i vores optik – at der bliver skabt en klar sammenhæng gennem alt materiale på projektet. På den måde skaber vi overblik, for os selv, og for andre.

This post is regarding implementation of the danish classification system ‘CCS’ – sorry to our non-danish speaking audience.

Information and Links

Join the fray by commenting, tracking what others have to say, or linking to it from your blog.


Other Posts
Clients don’t want BIM!

Om forfatteren

Photograph of author Tore

Tore Hvidegaard, Arkitekt MAA

Partner i 3dbyggeri danmark, og arbejder til dagligt med integration af nye digitale værktøjer i byggebranchen. Har gennem en årrække arbejdet som praktiserende arkitekt og underviser i CAD, 3D og visualisering.

Fokus er opsamling af ny viden, bedre kommunikation og mere vidensdeling, også på tværs af traditionelle fagskel.


Write a Comment

Take a moment to comment and tell us what you think. Some basic HTML is allowed for formatting.

Reader Comments

Hello to every body, it’s my first go to see of this website; this weblog contains remarkable and really excellent data designed for visitors.