Nyt projekt: VELUX Modular Skylight


VMS-blog

Summary in english below

Som mange nok allerede har lagt mærke til har VELUX netop lanceret deres nye store produktserie ‘VELUX Modular Skylight‘ (VMS), et helt nyt produktkoncept fra VELUX, til de store flotte ovenlysløsninger i større byggerier.

Produkterne er udviklet i samarbejde med arkitekt legenden Norman Foster, og består af en række unikke og innovative løsninger som gør det enkelt, flot og overskueligt at arbejde med store ovenlys, for projekterende såvel som udførende.

3dbyggeri danmark har gennem de 10 sidste måneder, i tæt samarbejde med VELUX A/S, udviklet digitalt materiale som understøtter arkitekernes brug af VMS i skitse-, projekterings- og udbudsfasen. Materiale som sikre at VELUX produkter og løsninger er lette at anvende gennem hele processen, at løsningsmulighederne er lette at overskue i CAD og BIM programmer og at samlinger og sammenbygninger er gennemtænkt og dokumenteret.

Materialet er udarbejdet med det internationale markede for øje, og i enkelte tilfælde tilpasset lokale standarder og byggeskik, for at optimere arkitketens gevinster.

Materialet er pt udviklet til AutoCAD, Revit, ArchiCAD og Sketchup.

In english:

As many of you probably already have noticed, VELUX has just launched their new product line ‘VELUX Modular Skylights’ (VMS), a completely new concept from VELUX, for making large beautiful skylight solutions.

The products are developed in collaboration with architect legend Norman Foster, and consists of a series of unique and innovative solutions that makes it easy to work with the big skylight solutions for designers as well as contractors.

3dbyggeri danmark has for the last 10 months, in close cooperation with VELUX A/S, developed digital material that supports the architects use of VMS in the sketching, design and tender phases. Material which makes sure VELUX products and solutions are easy to use throughout the whole building process, and that the solutions are easy to use in CAD ond BIM software and construction details are well thought through and documented.

The material has been prepared with the international market in mind, and in some cases adapted to local standards and building practices.

Currently there’s material for use in AutoCAD, Revit, ArchiCAD and Sketchup available.

As many of you probably already have noticed, VELUX has just launched their new product line ‘VELUX Modular Skylights’ (VMS), a completely new concept from VELUX, for making large beautiful skylight solutions.
The products are developed in collaboration with architect legend Norman Foster, and consists of a series of unique and innovative solutions that makes it easy to work with the big skylight solutions for designers as well as contractors.
3dbyggeri danmark has during the last 10 months, in close cooperation with VELUX A/S, developed digital material that supports the architects use of VMS in the sketching, design and tender phases. Material which makes sure the VELUX products and solutions are easy to use throughout the whole building process, and that the solutions are easy to use and construction details are well thought through and documented.
The material has been prepared with the international market in mind, and in some cases adapted to local standards and building practices.
Read more about the VMS system on the product page
See Intro Movie to Revit elements

Information and Links

Join the fray by commenting, tracking what others have to say, or linking to it from your blog.


Other Posts
I UK har de samme problemer…
If you don’t know Sigma

Om forfatteren

Photograph of author Tore

Tore Hvidegaard, Arkitekt MAA

Partner i 3dbyggeri danmark, og arbejder til dagligt med integration af nye digitale værktøjer i byggebranchen. Har gennem en årrække arbejdet som praktiserende arkitekt og underviser i CAD, 3D og visualisering.

Fokus er opsamling af ny viden, bedre kommunikation og mere vidensdeling, også på tværs af traditionelle fagskel.


Write a Comment

Take a moment to comment and tell us what you think. Some basic HTML is allowed for formatting.

Reader Comments

Be the first to leave a comment!