Vi præsentere: Bedre Revit familier med ny teknik


Ifö Revit
To visninger af de nye Ifö familier udviklet i samarbejde mellem Max Sibbern og 3dbyggeri danmark. Familien er vist i henholdsvis ‘Hidden line’ og Renderet. Noter de glatte former og få konturstreger.

Udviklingen indenfor BIM vokser eksplosivt for tiden, og det sætter hele tiden nye krav (og åbner nye muligheder) for de producenter som ønsker et bedre samarbejde med arkitekter og ingeniører.

Til stor irritation for specielt arkitekterne har en af de store udfordringer i bla Autodesk Revit været at lave objekter med dobbeltkrumme flader. Problemet er at Revit ikke som udgangspunkt understøtter opbygning af disse former, og resultatet har alt for ofte været familier der enten blev unødig tunge at arbejde med eller alt for facetterede/hakkede at se på.

Hvor de fleste bygningsdele kan bygges op ved brug af de simple geometriske former Revit stiller til rådighed for brugerne, har opbygningen af central designobjekter i bygningen – som møbler og sanitetsprodukter der ofte er bløde og gennemdesignet i formen – resulteret i grove familier og dårlige visualiseringer, der ikke lever op til arkitekernes høje niveau. Bløde former er blevet hakkede, og importerede CAD formater har resulteret i tunge filer, som har været umulige at arbejde med.

Nu kan 3dbyggeri danmark præsentere en helt ny måde at bygge Revit familier op på, så man på én gang får familier der er lette at arbejde med, ikke tynger bygningsmodellen ned og samtidig giver flotte naturtro visualiseringer.

Vi har arbejdet på denne metode i knap et halvt år, og er stolte af i samarbejde med Max Sibbern – Ifös generalagentur i Danmark – at kunne præsentere de første professionelle Revit familier udviklet på denne måde – både i DK og internationalt!

Som billederne ovenfor illustrerer er der tale om sanitetsprodukter med komplicerede former og mange dobbeltkrumme flader, og Max Sibbern har lagt stor vægt på naturtro og genkendelighed i projektet, da det rene nordiske design er en af de egenskaber som har gjort Ifö’s produkter til arkitekternes foretrukne valg, mens 3dbyggeri har sikret små fleksible filer.

Resultatet er ikke til at tage fejl af, og kommer til at sætte nye standarder for brugen af komplicerede designformer i BIM programmer. Vi glæder os til at I tager fat i dem og prøver dem af – og som altid er vi meget modtagelig overfor kommentarer og konstruktiv kritik, så vi fortsat kan udvikle og raffinere vores metoder.

Filerne kan hentes Max Sibberns produktsider på digitaleprodukter.dk.

Information and Links

Join the fray by commenting, tracking what others have to say, or linking to it from your blog.


Other Posts
3dbyggeri hjælper MT Højgaard
Ny hjemmeside for bips

Om forfatteren

Photograph of author Tore

Tore Hvidegaard, Arkitekt MAA

Partner i 3dbyggeri danmark, og arbejder til dagligt med integration af nye digitale værktøjer i byggebranchen. Har gennem en årrække arbejdet som praktiserende arkitekt og underviser i CAD, 3D og visualisering.

Fokus er opsamling af ny viden, bedre kommunikation og mere vidensdeling, også på tværs af traditionelle fagskel.


Write a Comment

Take a moment to comment and tell us what you think. Some basic HTML is allowed for formatting.

Reader Comments

Hej Tore
Det giver nogle fine overflader. Hvor kommer SAT filen fra? for det er vel der fordelen kommer i forhold til filens kompleksitet. Men hvori ligger det nye?

Hej Peter

Godt du kan lide objekterne, det er også en udfordring at lave dem.

Det ‘nye’ i dette projekt er ikke, at man kan importere SAT filer i Revit families, men at vi har specieltudviklet 3D filer (ganske rigtig SAT) som er optimeret til korrekt visning i Revit.
Os bekendt er der ikke nogle som har arbejdet med dette på andet en test niveau, og har lavet producentspecifikke objekter – altså objekter baseret på virkelige produkter. Vi har i vært fald ikke kunne finde eksempler.
Derfor har alting været helt fra bunden, og det er også en proces vi stadig forfiner.

Vi håber der er flere producenter som vil komme ind i kampen med denne teknisk. Der er i hver fald værdi at hente – Max Sibbern/Ifö har p.t. meget stor efterspørgelse på objekterne og ser også på at lave endnu flere objekter.

[...] udvikler og forbedre vi løbende vores teknikker indenfor dette område, som vi tidligere har skrevet om ifm vore udarbejdede objekter for IFÖ/Max [...]