Ny hjemmeside for bips


Screen shot 2011-02-16 at 12.36.43

Så skete det endelig!

Vi er blevet lovet det i 2 år, og nu er bips’ nye hjemmeside lanceret.

Og lad det være sagt som det første: Den er 100 gange bedre (og kønnere) end den gamle – men den var godt nok også ringe… (og ikke køn).

Nå, men ud over et web 2.0-look med fine farver og runde hjørner hvad kan siden så?

Indholdet er gjort lidt bedre og lettere tilgængelig, og der er tilknyttet forskellige faner omkring beskrivelsen af f.eks materiale, såsom vejledning, baggrund og relaterede sider.
Alt i alt ganske fint, men omkring det centrale – anvendelsen af standarder og metoder – mangler der stadig grundlæggende introduktioner, vejledninger og eksempler, som fortæller hvordan standarderne skal anvendes.

Det er noget vi har efterspurgt i lang tid nu, og nu må det da komme – alternativet er en forening hvor medlemmerne implementerer standarderne på hver deres måde.

Ikke meget standard over det, men sådan er virkeligheden p.t.

Centralt på hovedsiden er tilføjet en søgefunktion, som virker vha bla ajax (man får løbende forslag til søgetermer baseret på hvad man skriver) og umiddelbart virker ok. Ajax delen reagerer på publikationer og overskrifter på artikler mv., men ikke på artikler og publikationers indholdsord. Det er sådanset ok, men gør at hvor man i starten tror man får hjælp til sine søgninger, hurtigt løber tør for hjælp. Det er lidt forvirrende.

Måske en ide at samle op på hvad folk søger på, og løbende tilføje disse ord til den liste Ajax’en henter hjælpord fra.

Og så er der de dele der ganske enkelt ikke virker, f.eks den øverste menubjælke, hvor flere dele bringer en til forsiden frem for der man ønsker at komme hen.
Hele afsnittet ‘Viden og udvikling’ sender f.eks en tilbage til hovedsiden! (Nogle ville sikkert mene at dette ikke er en fejl, men en realitet ift foreningens virke, men lad os håbe på det første ;) )

Endelig så er der de små ting, som måske grænser til flueknepperi. Men jeg kan ikke lade være med at kommentere på videoen om videncenteret, der – udover et udemærket indhold – er groft forvrænget (distortet), og  lader at være optaget af en parkinsonpationt med et håndholdt kamera.

Resultat: En meget langhovedet direktør optaget under et jordskælv.

Så for at summere op: Det er nn pæn ny (nutidig) side, der langt om længe har set dagens lys, men denne arkitekt mener at der stadig er centrale mangler i indholdet og så er der lige børensygdommene der skal udrydes.

Det sidste er lige til, men tiden må vise om det første bliver taget alvorligt.

Information and Links

Join the fray by commenting, tracking what others have to say, or linking to it from your blog.


Other Posts
Vi præsentere: Bedre Revit familier med ny teknik
Talk-of-the-town: BIMLink

Om forfatteren

Photograph of author Tore

Tore Hvidegaard, Arkitekt MAA

Partner i 3dbyggeri danmark, og arbejder til dagligt med integration af nye digitale værktøjer i byggebranchen. Har gennem en årrække arbejdet som praktiserende arkitekt og underviser i CAD, 3D og visualisering.

Fokus er opsamling af ny viden, bedre kommunikation og mere vidensdeling, også på tværs af traditionelle fagskel.


Write a Comment

Take a moment to comment and tell us what you think. Some basic HTML is allowed for formatting.

Reader Comments

Jeg er meget enig. Jeg er glad for at bips’ nye siden endelig er oppe.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvad siden har kostet (kan ses af bips regnskab), og tænke at man burde have fået mere for de penge… Især da siden er bygger på drupal, hvor næsten alle de funktioner siden benytter er standart…