Indlæg på bips’ IT- og Cad konference


thv’s oplæg på bips konfernece

Tirsdag d. 30 oktober havde jeg den fornøjelse at holde oplæg på bips’ IT- og Cad konference i Odense.

Jeg var inviteret til at holde oplægget som repræsentant for Støvsparkerne – et netværk for unge i byggeriet – og oplæggets titel var ” Byggeri 2.0 – Hvis vi vender det hele på hovedet, falder støvet så af?”.

Tesen i oplægget var, at hvis vi skal nå det mål vi alle ønsker os – en mere effektiv byggesektor – skal vi især fokusere på de små skridt fremad, og ikke kun det gyldne – og til dels uopnåelige – slutmål.

Vi skal nok nå målet, men når det er sagt, så bliver målet givetvis anderledes end det vi forestiller os nu, og vejen dertil vil afdække nye muligheder og problemstillinger.

Flere af disse skridt ligger lige for og følgende 3 eksempler, på områder som er lige til at gå i gang med, blev hevet frem:

  • Vidensdeling i byggeriet – Hvordan etablerer vi systemer for vidensdeling, dels indenfor, men også på tværs af virksomhederne. “Alle sidder med de samme problemer pt. men ingen arbejder sammen om at løse dem. Det er spild af ressourcer!”
  • Den digitaliserede værdikæde – Alle snakker om det som en enorm værdiskaber i fremtiden, men muligheden – og gevinsterne ved denne – er der nu!
  • Open source i byggeriet – Eksempler på værktøjer som allerede er tilgængelige, og venter på at blive brugt, og diskussionen om hvordan dette kan blive en god forretning.

Til sidst i oplægget eksemplificerede jeg hvordan vi i 3dbyggeri danmark arbejder med netop disse 3 punkter i projektet Digitalt Produktkatalog.

Pointen er, at mulighederne ligger lige for, og venter på at nogen begynder at høste frugterne. For som Torben Klitgaard fra Arkitema sagde, da han afsluttede sit oplæg med følgende billede: “Erkend udviklingen”. Det er i virkeligheden det første lille skridt…

Hent slideshowet fra oplægget

Information and Links

Join the fray by commenting, tracking what others have to say, or linking to it from your blog.


Other Posts
Vi er stille, fordi vi koder…
Bestyrelsen tiltrådt

Om forfatteren

Photograph of author Tore

Tore Hvidegaard, Arkitekt MAA

Partner i 3dbyggeri danmark, og arbejder til dagligt med integration af nye digitale værktøjer i byggebranchen. Har gennem en årrække arbejdet som praktiserende arkitekt og underviser i CAD, 3D og visualisering.

Fokus er opsamling af ny viden, bedre kommunikation og mere vidensdeling, også på tværs af traditionelle fagskel.


Write a Comment

Take a moment to comment and tell us what you think. Some basic HTML is allowed for formatting.

Reader Comments

Godt gået !