Æbler alle vegne


Iphone med tegninger

Jeg snublede over en artikel, som jeg syntes var værd at dele med andre i disse digitale byggeri-tider.

Artiklen er fra Graphisofts hjemmeside og omhandler brugen af deres system, ArchiCad, sammen med Apples systemer. Specielt er der fokus på den nye Iphone, Appels svar på en mobiltelefon, og muligheden for at integrere denne med ArchiCad. Iphonen kan koble på en central server, og hente tegninger ned så man altid har dem ved hånden. På den måde undgås den uoverskuelige mængde tegninger, de fleste der har været på en byggeplads kender.

I Danmark anvender arkitekterne primært Windows PC’er, måske grundet software (især Autocad) som ikke virker på Mac. Men måske var det tid til at se hvad Bill Gates konkurrenter har at byde på, og om man ikke kan lære lidt af det.

Nu skal det jo ikke være en hemmelighed at jeg selv er en af dem der er gået fra Windows PC’en til Mac, og en af de ting som jeg specielt har lagt mærke til, er den evne Apple har til at få forskellige programmer og systemer til at snakke sammen og udveksle data. Det er en ting som især gælder Apples egne produkter, men som i høj grad følges op af andre Mac-baserede applikationer.

Og så er der selvfølgelig brugervenligheden, som er fuldstændig unik. Det kan ikke forklares, det skal opleves før man forstår det. Netop brugervenlighed ser vi hos 3dbyggeri som essentiel for Det Digitale Byggeris succes . Hvis vi ikke gør tingene tilgængelige, kan vi ikke sikre os at alle kommer med, og så vil løsningen kun være halv. Der skal jo tænkes på mange forskellige mennesker i denne sammenhæng, både mht. alder, faggruppe og IT-modenhed. Så med gode jordnære løsninger, som fx. at bruge mobiltelefonen på byggepladsen, tror jeg vi kan nå langt med få midler.

Lige til sidst bør jeg skyde ind, at mens PC’erne kun kører Windows, så kan en Mac i dag både køre OSX (Apples styresystem) og Windows på en række forskellige måder (også samtidig!), vha f.eks. Parallels, Fusion og Apples eget Bootcamp. Men som de siger på nettet:

Running windows on a mac is like putting your grandmother’s face on a supermodel!

Dog, hvis jeg kender arkitekterne ret, ville de ikke have noget imod at have en gennemdesignet Mac stående på skrivebordet, frem for det klassiske PC-skrummel, også selv om man bliver nødt til at køre Windows i ny og næ…

Information and Links

Join the fray by commenting, tracking what others have to say, or linking to it from your blog.


Other Posts
Digitalt Produktkatalog på skinner
Size matters – arkitektens virtuelle skrivebord

Om forfatteren

Photograph of author Tore

Tore Hvidegaard, Arkitekt MAA

Partner i 3dbyggeri danmark, og arbejder til dagligt med integration af nye digitale værktøjer i byggebranchen. Har gennem en årrække arbejdet som praktiserende arkitekt og underviser i CAD, 3D og visualisering.

Fokus er opsamling af ny viden, bedre kommunikation og mere vidensdeling, også på tværs af traditionelle fagskel.


Write a Comment

Take a moment to comment and tell us what you think. Some basic HTML is allowed for formatting.

Reader Comments

Be the first to leave a comment!