Et forbillede i den digitale skurvogn


Nogen gange finder man ting ved et tilfælde. En tilfældig søgning, og et resultat på en, for mig, ukendt hjemmeside, førte til et lille gå-hjem-møde på DAC. Entreprenørfirmaet Klug A/S, havde indbudt for at fortælle om deres software til digital projektstyring. Et godt initiativ. Den udførende del af branchen er jo ikke ligefrem kendt for at være fremme i den digitale skurvogn, så her var måske en mulighed for et indblik i en ny verden.

Deres projekt har været i gang siden 2001, og siden da er det blevet til 11 versioner (!) af programmet, som nu køre på alle firmaets sager. Der var som sådan ikke noget nyt ved softwaren, der baserede sig på den traditionelle projektweb tanke, med alle tegninger, dokumenter og e-mails samlet på ét sted, dog var tilgangen til brugervenlighed en noget anden.

Indgangsvinklen var, at hvis det digitale system skulle blive en succes på byggepladsen, skulle alle være med, også manden på gulvet. Med features som sms’er, der fortalte om nye tegningsrevisioner, kameratelefoner som uploader billeder til løbende kvalitetssikring og aftaler med kopicentre om at få printet og bragt nyeste tegninger til byggepladsen, var nogle af de jordnære og utrolig praktiske tiltag. Det var forbilledligt at se hvor langt man kan nå med små praktiske løsninger og initiativer sat ind i den rigtige kontekst og udviklet af folk, som arbejder med problemerne dagligt. Det er brugerdreven innovation!

Det er befriende at der er nogle i denne støvende branche, som tager tyren ved hornene og skaber gode, og frem for alt, brugbare løsninger.

Læs mere om Klug’s digitale byggestyring.

Information and Links

Join the fray by commenting, tracking what others have to say, or linking to it from your blog.


Other Posts
Sådan skal det gøres – informationsdeling udenfor byggeriets osteklokke
Online vidensdeling i Danmark?

Om forfatteren

Photograph of author Tore

Tore Hvidegaard, Arkitekt MAA

Partner i 3dbyggeri danmark, og arbejder til dagligt med integration af nye digitale værktøjer i byggebranchen. Har gennem en årrække arbejdet som praktiserende arkitekt og underviser i CAD, 3D og visualisering.

Fokus er opsamling af ny viden, bedre kommunikation og mere vidensdeling, også på tværs af traditionelle fagskel.


Write a Comment

Take a moment to comment and tell us what you think. Some basic HTML is allowed for formatting.

Reader Comments

Be the first to leave a comment!